Taideflow on luovan ajattelun aktivointiin kehitetty menetelmä, jossa mindfulness-harjoitukset yhdistyvät intuitiiviseen taiteen tekemiseen. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysähtyä itsensä äärelle kuuntelemaan omaa luovuuttaan.

Aivot aktivoituvat ja mieli rauhoittuu käden liikkeistä, muodoista, väreistä, tekemiseen ja hengittämiseen keskittymisestä. Kun prosessi on tärkeämpää kuin lopputulos, mieli vapautuu ja sisäiset esteet poistuvat. Parhaimmillaan syntyy tila, jossa toiminta vie mukanaan ja aika unohtuu.

Luovia taitoja ja luovaa ajattelua tarvitaan tasapainottamaan nykyelämää, jossa suuri osa aktiviteeteista perustuu järkeen ja tietoiseen mielen ohjaukseen. Luova toiminta vähentää stressiä, parantaa ongelmanratkaisukykyä ja opettaa katsomaan ympäristöä eri näkökulmasta.

Taideflowssa jokainen käy läpi oman luovan prosessin. Kynän ja pensselin käsittely ei vaadi aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä.

Vaikka prosessi on yksilöllinen, ryhmän merkitys korostuu yhteisessä kokemuksessa. Sen vuoksi Taideflow käy hienosti esimerkiksi osaksi työpaikan hyvinvointipäivää tai luovaan ajatteluun aktivoivana harjoitteena seminaaripäivän yhteyteen.

Taideflow kestää kolme tuntia tai kauemmin, riippuen ryhmän tarpeista ja toiveista. Toteuspaikka on Hakaniemen Luova Kulma tai tilaajan järjestämä paikka.

Taideflown hinta on 90€/ osallistuja/ 3h (+ alv 24%) sisältäen opetuksen ja tarvittavat materiaalit (enintään 10 henkilöä, suuremmille ryhmille pyydä tarjous)

Taideflown kehittäjät ovat kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja Riika Pikkuvirta sekä Mindfulness-ohjaaja, toimintaterapeutti, NLP-kouluttaja ja Asahi-ohjaaja Sari Laitinen