Olen Riika Pikkuvirta, koulutukseltani kuvataiteilija (Lapin Taidekoulu) ja Kuvataideopettaja (TaM, Lapin Yliopisto). Opiskelujen jälkeen taide jäi vuosiksi taka-alalle ja työurani olen tehnyt muualla kuin varsinaisen kuvataiteen parissa. Olen työskennellyt myynnin, markkinoinnin ja viestinnän johto- ja asiantuntijatehtävissä suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä, mm. Marimekko, Microsoft ja Vaisala.

Löysin taiteen tekemisen ilon uudelleen noin kymmenen vuotta sitten kun tutustuin Vedic Art menetelmään. Pääsin eroon suorittamisen paineesta sillä Vedic Artissa prosessi on tärkein. On vapauttavaa ajatella että voi täysin vapaasti maalata mitä vain, sillä lopputuloksella ei ole merkitystä. Taiteen tekeminen on ollut sen jälkeen aivan toisella tavalla inspiroivaa. Jos käy niin, niinkuin usein käy kun luovuudessa löytyy flow ja mielen esteet poistuvat, lopputuloskin alkaa saamaan merkityksiä.

Viime vuodet taiteen tekeminen on ollut minulle rakas harrastus ja henkireikä hektisen arjen keskellä. Olen soveltanut taiteen kautta koettuja ja opittuja prosesseja myös arki- ja työelämässä. Paitsi että maalaaminen antaa valtavasti energiaa, se opettaa myös jäsentämään ja rytmittämään arkea, kehittää ongelmanratkaisukykyä, rentouttaa ja vähentää stressiä.

Kaikki ansaitsevat elämäänsä lisää luovuutta. Kuvataide on yksi keino luovuuden lisäämiseen. Haluan ennenkaikkea rohkaista kokeilemaan ilman ennakkoluuloja tai rimakauhua. Taide kuuluu kaikille ja taiteen tekemisestä voi nauttia jokainen. Vaikka ei olisi sitten lapsuuden tai nuoruuden maalannut tai piirtänyt, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uudelleen.

Järjestän maalauksen ja piirustuksen kursseja sekä Vedic Art kursseja. Kursseilleni voi osallistua ihan kuka vain, piirustus- tai maalaustaito ei ole tarpeen. Lähtökohta on se että jokainen osaa maalata. Opetukseen sisältyy aina myös värioppiin, muotoon ja havainnointiin liittyviä osioita. Mikäli harrastat taiteita enemmän tai olet ammattitaiteilija, minusta voi olla apua jos tunnet että olet jumissa tai inspiraatio on kadoksissa.

Yrityksille järjestän taideworkshopeja luovan ajattelun edistämiseksi tai seminaaripäivien virkistykseksi. Kursseistani saat tietoa kurssiosiosta, voit myös lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen info@vedicbox.fi tai laittaa viestiä yhteydenottolomakkeen kautta.