Olen Riika Pikkuvirta, kuvataiteilija (Lapin Taidekoulu) ja Kuvataideopettaja (TaM, Lapin Yliopisto). Taide jäi työelämään siirtyessä taka-alalle ja työurani olen tehnyt muualla kuin varsinaisen kuvataiteen parissa. Olen työskennellyt myynnin, markkinoinnin ja viestinnän johto- ja asiantuntijatehtävissä suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä, mm. Marimekko, Microsoft ja Vaisala.

Löysin taiteen tekemisen ilon uudelleen noin kymmenen vuotta sitten kun tutustuin Vedic Art menetelmään. Aiemmin olin kokenut turhautumisia ja pettymyksiä siitä kun mielessä oli tietty kuva jonka halusin maalata mutta lopputulos ei vastannutkaan sitä mitä olin ajatellut. Vedic Artissa lähtökohta on oma luovuus ja kun tekemiselle annetaan alkusysäys ilman tavoitetta lopputuloksesta, työ vie itsekseen eteenpäin. Kun oivalsin että prosessi on tärkeämpää kuin lopputulos, pääsin eroon tekemiseen liittyvistä ennakko-odotuksista ja suorituspaineista. Sen jälkeen taiteen tekeminen on ollut aivan toisella tavalla vapauttavaa ja inspiroivaa.

Taide oli minulle monta vuotta rakas harrastus ja henkireikä hektisen työn ja arjen keskellä. Huomasin että taiteen kautta koettuja ja opittuja prosesseja pystyi soveltamaan myös arki- ja työelämään. Paitsi että maalaaminen antoi valtavasti energiaa, se opetti myös jäsentämään ja rytmittämään päivää, kehitti ongelmanratkaisukykyä, rentoutti ja vähensi stressiä. Perustin Vedic Boxin 2018. Yritykseni kautta haluan tuoda uudenlaista taiteen tekemisen metodia ihmisten elämään. Kaikki ansaitsevat elämäänsä lisää luovuutta!

Alkuvuonna 2019 perustin Hakaniemen Luovan Kulman, sillä halusin kiinteän paikan paitsi itselleni, myös muille taiteen, hyvinvoinnin ja luovuuden parissa toimiville yrityksille. Luovassa kulmassa järjestän luovan maalauksen ja piirustuksen kursseja sekä Vedic Art kursseja.

Siellä toimii myös muita ammattilaisia kuten Innon Tila, jonka kanssa toteutamme yhteistyössä mindulnessin ja taiteen yhdistäviä kursseja. Tutustu Luovaan Kulmaan www.luovakulma.com

Kursseilleni voi osallistua ihan kuka vain, piirustus- tai maalaustaito ei ole tarpeen. Luovassa maalauksessa lähtökohta on se että että jokainen osaa maalata. Opetukseen sisältyy värioppiin, muotoon ja havainnointiin liittyviä osioita mutta tavoite on luovuuden herättäminen ja prosessi, ei lopputulos. Mikäli harrastat taiteita enemmän tai olet ammattitaiteilija, minusta voi olla apua jos tunnet että olet jumissa tai inspiraatio on kadoksissa.

Yrityksille järjestän räätälöityjä workshopeja joissa luovan prosessin mekanismeja käytetään esimerkiksi organisaation muutos- ja kriisitilanteiden hallintaan, työhyvinvointiin tai tiimityöskentelyn kehittämiseen.

Olen myös Vedic Art opettaja ja toimin Vedic Art Internationalin Suomen koordinaattorina. www.vedicart.fi www.vedicart.com

Kursseistani saat tietoa kurssiosiosta, voit myös lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen riika@vedicbox.fi.