Työhyvinvointia luovuudesta

Sunnuntai 17.3.2019 klo 10:04 - Riika Pikkuvirta


shutterstock_315771719-2.jpgOlen järjestänyt sekä ollut mukana lukuisissa työhyvinvointihetkissä ja virkistyspäivissä. On ollut melontaa, keilaamista, kokkausta, cartingia, joogaa, lasinpuhallusta, tanssia jne. Mukavia ja virkistäviä hetkiä on ollut paljon mutta usein toimintaa leimaa suorittaminen, kilpailu, aktiivinen yhdessä tekeminen tai vertailu. Kun kovasti suoritetaan jo töissä, joskus olisi ihana vain olla. 

Pidin tovi sitten pienelle työyhteisölle luovan maalauksen aamukurssin. Luovassa maalauksessa tekemisellä ei ole tavoitetta tai päämäärää, töitä ei vertailla, katsota yhdessä tai analysoida. Se mitä jaetaan on luova prosessi ja jälkikäteen pohdinta siitä miten prosessia voi hyödyntää työssä tai arjessa. Osallistujien kommentit kertoivat juuri siitä mitä itse olen hyvinvointihetkistä halunnut “Ei tarvinut suorittaa, sain vain nauttia tekemisestä”, “Olen aina ajatellut etten osaa piirtää enkä ole luova mutta nyt ei edes tarvinut osata, nautin vain väreistä ja minulle uusista materiaaleista”. Jälkikäteen sain vielä viestiä että ihana, energinen olo säilyi koko loppupäivän. 

Yhteinen tekeminen työn ulkopuolella on äärimmäisen tärkeää. Mutta tärkeää on myös muistaa jokainen yksilönä. Vaikka ollaankin yhdessä, tekeminen ei aina tarvitse olla yhdessä tekemistä. Se voi olla myös pelkästään yhdessä kokemista.

Avainsanat: luova maalaaminen, työhyvinvointi, hyvinvointipäivä, virkistyspäivä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini